Abonnement sim only

Bij de aanschaf van een nieuwe telefoon zijn ontzettend veel opties mogelijk. De consument kan kiezen uit het merk, het besturingssysteem, het model, de specificaties, enzovoort. Veel aanbieders van mobiele telefonie bieden de mogelijkheid om de telefoon te combineren met belminuten, sms’jes en een internetbundel. De consument betaalt dan een maandelijks bedrag voor dit abonnement.

Abonnement zonder telefoon, sim only

Naast dit mobiele abonnement inclusief toestel, zijn er ook andere varianten. In het geval dat de consument al een toestel in bezit heeft, kan er ook nog de keuze gemaakt worden tussen prepaid bellen en een zogenaamd sim only abonnement. In beide gevallen is het toestel al van te voren aangeschaft of hoorde deze bij een eerder en afgerond abonnementscontract.

Prepaid bellen gaat met het opwaarderen van je beltegoed. Sms’jes en belminuten hebben een bepaald bedrag, wat dan van dit beltegoed afgaat. Dit is op te waarderen met een code die je overal kunt kopen. Een Sim Only (letterlijk: alleen een simkaart) abonnement houdt in dat je een mobiele telefoon al zelf in bezit hebt, en dat je daar een aparte simkaart bijneemt waarover een maandelijks bedrag wordt betaald. Sim Only-abonnementen zijn veel goedkoper dan abonnementen inclusief toestel, omdat er geen deel van het toestel ‘terugbetaald’ moet worden en dus bij de abonnementskosten inzit. Je betaalt voor Sim Only precies voor het aantal belminuten en sms’jes dat je per maand hebt.

Abonnement sim only

Vergelijk abonnement sim only

Er zijn verschillende bundels bij verschillende aanbieders te krijgen voor Sim Only. De consument kan zelf aangeven of er meer of minder belminuten bijkomen, er wel of geen internetbundel bij moet en hoeveel sms’jes er bij de bundel moeten zitten. Veel Sim Only-bundels bestaan alleen uit belminuten en sms, exclusief het dataverbruik. Bij sommige aanbieders is het mogelijk een allesomvattende bundel te kiezen (zoals bij HollandsNieuwe), maar het kan ook dat er een aparte bundel voor dataverbruik afgesloten moet worden (zoals bij Ben). Elke combinatie is verkrijgbaar, aan te passen op de wensen van de consument.

 

Vergelijk nu de goedkoopste sim only