Goedkoopste zorgverzekeraar

De goedkoopste verzekeraar was in 2014 goedkoper dan in 2013. Want in 2014 hebben veel verzekeraars hun premie verlaagd ten opzichte van die in 2013. De bespaarde kosten op de premie kunnen nu namelijk oplopen tot wel 175 euro per jaar.

Goedkoopste basispakket

Het goedkoopste basispakket van 2014 is af te sluiten bij Zekur. Deze heeft, net zoals in 2013 het geval was, de laagste basispremie. De premie die u per maand betaalt komt uit op €80,52. Er zitten wel eventuele nadelen aan het afsluiten van een basisverzekering bij Zekur. U bent namelijk beperkt in uw keuze voor een ziekenhuis en herhaalrecepten kunnen alleen besteld worden via de internetapotheek waar Zekur mee werkt.

Goedkoopste zorgverzekeraarGoedkoopste zorgverzekeraar met aanvullingen

De goedkoopste aanvullende verzekering is moeilijk te bepalen. Aangezien er voor iedereen andere aanvullende verzekeringen nodig zijn, verschillen de prijzen voor pakketten ook en is dit moeilijk te vergelijken. Wel heeft de Consumentenbond per doelgroep een overzicht geprobeerd te maken van de goedkoopste ‘standaard’ aanvullende verzekeringen van 2014. De Consumentenbond stelt dat de goedkoopste aanvullende verzekering voor ouderen af te sluiten is bij de CZ, wanneer er gekozen wordt voor een bepaalde dekking van fysiotherapie, bril en een gehoortoestel. Voor zwangere vrouwen zou Hema als de goedkoopste aanvullend verzekeraar uit de bus komen. Als voorbeeld zit in dit zogenaamde pakket een dekking voor tandartskosten, eigen kraamzorg en fysiotherapie.

Vergelijken

Soms wordt de voorkeur gegeven aan lagere premies en tarieven, in plaats van de meest passende verzekeringen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij mensen die minder willen en hoeven te besteden, zoals studenten. In de afgelopen jaren zijn er gerichte verzekeraars bij gekomen, als Zekur (onderdeel van Univé) of Take Care Now! Deze verzekeringsmaatschappijen bieden studenten voor een lagere prijs gerichte aanvullende verzekeringen aan. Omdat studenten over het algemeen gezonder zijn, minder kunnen betalen en minder gebruik maken van aanvullende verzekeringen, zijn dergelijke goedkopere pakketten erg in trek. Daarnaast kan het eigen risico hoger worden ingesteld om korting te krijgen op de basisverzekering.

 

Vergelijk nu direct