Vergelijk energie aanbieders

 Voor de consument is er genoeg keuze in verschillende leveranciers van stroom en gas. Deze markt is ontzettend breed en bestaat uit meer dan 20 concurrerende energiebedrijven. Voorheen was elke bewoner in een bepaalde regio verbonden aan dezelfde aanbieder. Sinds juli 2004 is dit echter veranderd: elk huishouden mag zelf bepalen van welke dienst en van welke leverancier zij gebruik wil maken. Aan de ene kant is dit voor u als consument veel voordeliger. Elke klant kan namelijk zelf besluiten welke kosten, diensten en service het beste bij hem of haar passen. Aan de andere kant kan dit nogal verwarrend zijn, aangezien de concurrentie tussen de verschillende energiebedrijven soms niet meer duidelijk maakt wat het verschil tussen hen is.

Vergelijk energie aanbieders online met elkaar

Wanneer u door het bos de bomen niet meer kunt zien en u niet weet op welke aanbieder van energie u kan overstappen, wordt er op internet gelukkig veel hulp geboden. Tientallen websites kunnen vertellen welke energieleverancier het beste bij uw woonsituatie past, door middel van een aantal gegevens als gezinssamenstelling en het gemiddelde gebruik.

Vergelijk energie aanbiedersHoewel iedereen zelf uit kan gaan zoeken welke aanbieder van gas en stroom het beste bij diegene past, is niet elk energiebedrijf kwalitatief even goed voor iedereen. De prioriteiten van de klant kunnen sterk verschillen. Soms zijn de prijzen de belangrijkste reden om over te stappen naar de concurrent, of soms gaat het juist om een betere service die de klant wordt aangeboden. Om een algemener beeld te krijgen van de kwaliteit van een energiebedrijf, kunt u terecht bij de website van De Consumentenbond. De meningen van circa 5000 consumenten zijn gebruikt om de beste energieleverancier in kwaliteit en prijs aan te stellen. Op de eerste plaats staat United Consumers Energie (beoordeeld met een 7,9), gevolgd door Greenchoice (7,8). Op een gedeelde derde plaats, allebei beoordeeld met een 7,1, zijn Electrabel en Budget Energie komen te staan.

 

 

 

Vergelijk nu direct