Zorgverzekeraars vergelijken

Om het beste zorgverzekeringspakket voor uzelf te vinden, zijn er veel verzekeraars om uit te kiezen. Zorgverzekeraars vergelijken is een gemakkelijke manier om door de bomen het bos te zien. Op internet zijn er verschillende websites die voor u het beste pakket bij de juiste verzekeraar kunnen bepalen. Voor een goed overzicht is zo’n website zeer handig, maar uiteindelijk kunt u zelf het beste bepalen welke aanvullende zorg u nodig heeft. Verschillende verzekeraars bieden verschillende aanvullende pakketten bij het basispakket aan, en daarom is het goed om een vergelijking te maken alvorens een verzekeraar te kiezen of over te stappen.

Zorgverzekeraars vergelijkenVerschil in leeftijd, verschil in prijs

Aanbieders van zorgverzekeringen maken vaak een onderscheid tussen verschillende leeftijdsgroepen. Zo zijn er bepaalde pakketten beschikbaar voor ouderen, gerichte pakketten voor studenten of jongeren, of zelfs voor vrouwen in verwachting. Verschillende doelgroepen hebben verschillende vormen van zorg nodig, en daarom zijn er vaak speciale pakketten als deze af te sluiten. Voor studenten bijvoorbeeld heeft elke aanbieder een ander pakket: de één biedt een pakket aan met een gratis reisverzekering en dekking van kosten voor een bril of contactlenzen, terwijl de ander fysiotherapie en anticonceptiemiddelen vergoedt. Zo zijn er ook precieze pakketten voor 50-plussers te krijgen, die af te stemmen zijn op de behoeften van de consument. (Grote) gezinnen kunnen samen een verzekeringspakket afsluiten dat weer op de wensen van een huishouden aansluit. Het hangt er daarom net vanaf welke verzekeraar het beste pakket voor u aanbiedt.

Zorgverzekeraars vergelijken met online tool

De keuze aan een bepaald aanvullend pakket op de basisverzekering hoeft echter niet de enige reden te zijn om voor een bepaalde verzekeraar te kiezen. Vaak geven de tarieven en de premies van een aanbieder de doorslag. In het geval dat u veelal gezond bent en weinig gebruik maakt van extra therapie bijvoorbeeld, kunt u ervoor kiezen om enkel het basispakket van een ziektekostenverzekering af te sluiten. Vervolgens hoeft u dan alleen nog te kiezen voor een aanbieder met de premie die u bevalt.

Vergelijk nu direct