Zorgverzekering vergelijken

In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Maar natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Je zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders is daarom altijd een goed idee. Eens per jaar kun je overstappen naar een andere aanbieder, en door slim te kiezen en goed je zorgverzekering te vergelijken, kun je veel geld besparen. Dit kan zelfs oplopen tot honderden euro’s per jaar. Vergelijk je zorgverzekering en ga voor de beste zorg voor het minste geld!

Zorgverzekering vergelijkenZorgverzekering online vergelijken

Een zorgverzekering vergelijken lijkt misschien lastiger dan het is. Een zorgverzekering heeft iedereen en is ook nodig, zonder de verzekering zou zorg onbetaalbaar zijn. Maar verschillende mensen hebben verschillende behoeften als het op zorg aankomt. Zo hebben ouderen andere zorg nodig dan jongeren en willen mensen met een gezin vaak extra verzekerd zijn, ten opzichte van bijvoorbeeld studenten. Een zorgverzekering vergelijken kan dan uitkomst bieden. Online is dit heel eenvoudig te doen en je kunt hierdoor aardig wat geld besparen.

Zorgverzekering vergelijken: basis of aanvullend

Je zorgverzekering vergelijken begint bij je basisverzekering: deze is verplicht voor alle mensen die in Nederland wonen of werken. Uit de basisverzekering worden je medische basiskosten vergoed. Maar wanneer je extra zorg wilt verzekeren maar niet te veel wilt betalen, kun je ook je aanvullende zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders. Zo zorg je ervoor dat je de beste zorg krijgt tegen het scherpste tarief. 

Gebruik de vergelijker om snel verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vul eenmalig je gegevens in en je krijgt een lijst met verschillende verzekeraars en hun premie. Zo kan je zelf kijken welke jou aan spreekt. 

Wanneer je wilt overstappen is het van belang tijdig je zorgverzekering op te zeggen. De nieuwe verzekering mag je zelfs na het einde van het jaar nog uitzoeken. Doe dit echter wel voor 1 februari.